085 064 0640 – info@duurzaambedrijvenoverleg.nl

Nieuwsbrief gemeente Cuijk

Geplaatst op 17 april 2020

 

Voorwoord wethouder Jilisen

Beste ondernemers van gemeente Cuijk,

We zijn nu reeds enkele weken actief in de strijd tegen het coronavirus. Ondanks soms hele vervelende situaties zitten onze ondernemers niet bij de pakken neer. Ze zijn actief en creatief.  We zien dan ook verschillende prachtige en succesvolle ondernemersacties in deze crisisperiode in de gemeente Cuijk.

Inmiddels is de Paasperiode aangebroken. Normaal voor diverse ondernemers een moment om een hele goede omzet te behalen en voor andere juist een tijd van bezinning, samen met het gezin. Maar “normaal” bestaat nu even niet. Er zijn nu andere zaken die aandacht nodig hebben. We worden op dit moment zo opgeslokt door de waan van de dag, dat we deze periode van bezinning bijna vergeten.

Niet alleen in uw bedrijf worden nu alle zeilen bijgezet. Ook bij de gemeente is dat het geval. Onze teams staan u graag terzijde en zetten de schouders er flink onder. Inmiddels zijn er voor gemeente Cuijk honderden digitale aanvragen voor ondersteuning afgehandeld en vele vragen beantwoord.

Het werken op afstand is voor een gemeente geen dagelijkse kost. Toch is dat binnen onze CGM organisatie heel snel opgepakt om de dienstverlening van de 3 gemeenten waaronder Cuijk goed overeind te houden en u zo snel mogelijk te voorzien van de benodigde middelen.

We blijven als gemeente onze faciliterende rol pakken. Zo gaan we volgende week samen met Duurzaam Bedrijven Overleg starten met webinars en kunnen zo direct ons steentje bijdragen. Ook hebben we als gemeente verschillende acties ondernomen of gaan die oppakken om onze ondernemers te ondersteunen. In deze nieuwsbrief leest u daar meer over en treft u nog informatie aan die u kan helpen deze crisis door te komen.

Ik wens u veel sterkte en houd uzelf en uw naasten gezond. Alleen samen krijgen we Corona onder controle.

Maarten Jilisen, wethouder Economie

Nieuwsbrief gemeente Cuijk